TÖRTÉNET

Több, mint 125 éve az Ön élvezete a célunk!

TEEKANNE egy több, mint 125 éves sikertörténetre tekinthet vissza. A vállalat sikerének alapköve alapítóink, Rudolf Anders és Eugen Nisslé, azon innovatív ötlete volt, hogy a tea márkás termékként kerüljön piacra.

1882 Prager Straße, DresdenDrezdában megalapítják az R.Seelig & Hille anyacéget.
1888 A „TEEKANNE” szó és kép jogilag védve lett. A TEEKANNE márka ma egyike a legrégebbi német védjegyeknek, a bejegyzés száma 6541.
1892 Rudolf Anders és Eugen Nisslé , a vállalat két elkötelezett alkalmazottja, a teapiacra úttörő újdonságot vezetnek be: először adnak el kevert és dobozokba csomagolt teát.

A teakeverés azon magas művészete, hogy a különböző teaszüretek ellenére mindig ugyanaz a bevált kiváló minőség készüljön, a vállalat alapjává vált, amely ezzel hamarosan világérvényességre tett szert.
1898 Rudolf AndersEugen NissléRudolf Anders és Eugen Nisslé átveszik az üzletet. Azóta van a cég családi tulajdonban.
1913 A Teefix márka bejegyzése, amely még ma is a legismertebb teamárka Németországban, valamint a „Pompadour” márka bejegyzése.
1914 Az I.világháborúban a TEEKANNE látja el a katonákat és a civileket a jóízű, enyhen cukrozott teaadagokkal kicsi mulltasakokban. Az ún. „teabombák” a forrázható teafilter előfutárai voltak és kezdetben még kézzel készítették őket.
1929 A szász vállalat megépíti saját, Adolf Rambold által kifejlesztett teafilter-csomagoló gépeket, melyet világszerte nagy sikerrel értékesítenek. Ezek percenként teljesen automatikusan 35 mullszövetből készült teafiltert tudnak gyártani - ezzel piacra is kerülnek a TEEKANNE első forrázható teás zacskók.
1931-37. A 2. generáció, Johannes Nissle és Rolf Anders átveszi a vállalat irányítását.
1937 Egy új teafilter-generáció, TeeFix néven, meghódítja a világpiacot. Először még átlyukasztott celofánból, később pergament papírból, a TEEKANNE cég új teafiltergép, a „Reliance” , révén már percenként 80 teafilter készíthető.
1945. TEEKANNE romokban1945. február 13-én, a háború vége előtt 3 hónappal, Drezdát a bombatámadás teljesen szétrombolja, a TEEKANNE is súlyosan megsérül.
1946 A TEEKANNE újra felépítése megkezdődik Viersen-ben, az alsó Rajnánál szerény körülmények között.
1947 A Teepack Spezialmaschinen GmbH. alapítása
1949
1949 vége Dupla kamrás teafilterA dupla kamrás teafilter, a TEEKANNE ház egyik találmánya, szabadalmazva lesz. Forradalmasítja a teapiacot. A dupla kamrás teafilterben a tea két kamrába lesz töltve és így optimálisan érintkezik a vízzel. Így a tea teljes aromája kibontakozik.
1951 A TEEKANNE Ges.m.b.H. Salzburg alapítása
1954 A TEEKANNE székhelyének áthelyezése Viersen-ből Düsseldorfba egy újonnan létesített gyári és igazgatási épületbe.
1957 A TEEKANNE első teakereskedő cégként nagy volumenben csomagol gyógynövényes és gyümölcsteát teafilterbe. Ezeknél a termékeknél is keverékekről van szó, azért, hogy a maradandó jó minőséget szavatolni tudják.
1964 A Pompadour Té srl GmbH. alapítása, Bozen-ben, Olaszországban.
1967 A Németországi anyacég: az új termelési utca felavatása a TeeFfix termékek számára, a világ legnagyobb teafilter-gyártósor.
1971 A TEEKANNE átveszi a Beckerwerk Fulda GmbH-t. Az új Beckerwerk főként az egészséggel kapcsolatos területeken állít elő termékeket.
1980
1982 A TEEKANNE 100 éves jubileuma. Minden munkatárs egy ebből az alkalomból készített TEEKANNE-t kap.
1985 Részesedés a Pompadour Ibérica S.A-ban, Spanyolország
1988 Promóciós turnéA TEEKANNE márka 100 éves fennállása, mely a legrégebbi német márkák egyike. A világ legnagyobb teás kannái, 30 méter magas hőlégballonok formájában, egy nagyszabású promóciós turnén, több,mint 100 német város felett repül el.
1989 Együttműködési megállapodás rövidtávú megkötése (termelés és gyártás) a VEB Kaffee und Tee, a Drezda melletti Radebeulből, a TEEKANNE GmbH. között.
1990/91 A „Perfecta” teafilter-gép, a „Constanta” továbbfejlesztése, piacra kerül. Percenként 400 dupla kamrás teafiltert gyárt.
1991 A TEEKANNE a vagyonkezelőtől szerzi meg a Teehaus GmbH (korábban a Drezda melletti radebeuli VEB Kaffee und Tee) céget. A Radebeul városban végzett beruházás értéke kb. 40 millió német márka és ezzel munkahelyeket biztosít. Így a TEEKANNE visszatért Drezdába, 1882-es alapításának színhelyére.
1992 A TEEKANNE Polska, Krakkó alapítása
1993 A TEEKANNE csoport a Pompadour Ibérica S.A. Vállalattal egy új termelési helyet épít ki Alicantéban, Spanyolországban. Akkoriban a világ legmodernebb teagyára.
1994 A TEEKANNE Ceska, Prága, Csehország alapítása
1995 A Fa. Redco Foods Inc., Windsor, Connecticut, ISA átvétele, a harmadik az amerikai teapiacon.
1996 TEEKANNE GmbH. Salzburg, Ausztria piacvezetője, átveszi a Kandisin márkát (Bécs), az osztrák édesítő piac piacvezetője.
1999 A TEEKANNE által kifejlesztett dupla kamrás teafilter 50. születésnapjának ünneplése.
2000 A Kütas Gida Sanayi A.S. Kemalpasa-Izmir, Törökország, alapításával a TEEKANNE csoport a föld 8 országában saját termelési szokásokkal, illetve telephelyekkel képviselteti magát ( Németország, Olaszország, Ausztria Lengyelország, Spanyolország, Csehország, Törökország, USA)
2000 Németországi anyacég: a nagy múltú keletfríz teamárkák, a „Wilken Tee” és „Friesensonne” átvétele, és a Wilken Tee GmbH alapítása Aurichban,Kelet-Frízlandban
2007 A TEEKANNE 125 éves jubileumát ünnepli.
A Teekanne készíti a teát. 1882 óta